Sklepy Intermarché nagrodzone w 56 konkursie "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym"
Aż 6 sklepów sieci Intermarché zostało nagrodzonych w 56. Konkursie „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2024” zorganizowanym przez Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS-PIB pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Uroczyste wręczenie nagród miało miejsce 16 maja br. w Domu Technika NOT w Warszawie podczas DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO".
Konkurs przeprowadzono dwuetapowo. Pierwszy etap objęły oceny sensoryczne, które wykonane zostały przez zespoły rzeczoznawców, w skład których weszli przedstawiciele przemysłu, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, SGGW, Federacji Konsumentów, SITSPOŻ-u oraz pracownicy Instytutu. Drugi etap Konkursu objął badania chemiczne na zgodność z normami jakościowymi i aktualnymi przepisami dotyczącymi stosowania dozwolonych substancji dodatkowych.
W konkursie wzięło udział 42 zakłady mięsne. Przedmiotem oceny było 141 próbek wyrobów. Nagrodzone w Konkursie produkty mogą być znakowane znakiem towarowym „Produkt najwyższej jakości” 2024.
Własna wędzarnia to jeden z głównych wyróżników sieci Intermarché. Tym bardziej cieszy fakt, że wędliny własnej produkcji, przygotowywane według tradycyjnych receptur zyskały uznanie i zostały docenione przez ekspertów.
Wyróżnione sklepy
Intermarché
>> Intermarché w Środzie Wielkopolskiej (Robert i Agnieszka Agacińscy) – 7 wyróżnionych produktów,
>> Intermarché w Nowej Soli (Janusz i Edyta Bartkowiak) – 5 wyróżnionych produktów,
>> Intermarché w Szczecinku (Małgorzata i Jarosław Kuś) – 5 wyróżnionych produktów,
>> Intermarché w Grudziądzu (Tomasz Walkowiak) – 3 wyróżnione produkty,
>> Intermarché w Jelczu-Laskowicach (Mariusz i Jolanta Augustyniak) – 2 wyróżnione produkty,
>> Intermarché w Strzelcach Opolskich – 1 wyróżniony produkt.
>> Intermarché w Środzie Wielkopolskiej (Robert i Agnieszka Agacińscy) – 7 wyróżnionych produktów,
>> Intermarché w Nowej Soli (Janusz i Edyta Bartkowiak) – 5 wyróżnionych produktów,
>> Intermarché w Szczecinku (Małgorzata i Jarosław Kuś) – 5 wyróżnionych produktów,
>> Intermarché w Grudziądzu (Tomasz Walkowiak) – 3 wyróżnione produkty,
>> Intermarché w Jelczu-Laskowicach (Mariusz i Jolanta Augustyniak) – 2 wyróżnione produkty,
>> Intermarché w Strzelcach Opolskich – 1 wyróżniony produkt.
Ponad to, specjalny dyplom za najwyżej ocenione produkty wytwarzane metodami tradycyjnymi otrzymał sklep Intermarché w Środzie Wielkopolskiej, za średzki plater garmażeryjny, kiełbasę ze świniobicia ze średzkiej wędzarni, polędwicę długodojrzewającą ze średzkiej wędzarni.
Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktów wytwarzanych metodami tradycyjnymi otrzymał sklep Intermarché w Nowej Soli, za kiełbasę staropolską, boczek w przyprawach i kiełbasę ze świniobicia.
Jako sieć Intermarché, mając na względzie dobro naszych klientów, przykładamy ogromną wagę do świeżości i jakości oferowanych produktów, a otrzymane wyróżnienia są tego najlepszym dowodem.
Gratulujemy zdobytych nagród właścicielom i pracownikom wyróżnionych sklepów.
czy chcesz
odmienić swoje Życie?
Zostań właścicielem supermarketu Intermarche!
Masz pytania lub wątpliwości dotyczące prowadzenia sklepu? A może jesteś już wstępnie zdecydowany? Wypełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu kilku dni roboczych.Prosimy, przemyśl te kwestie przed kontaktem: oferujemy sprawdzony biznes, niezależność, a przy tym możliwości rozwoju i praktyczne wsparcie przy tworzeniu nowego przedsiębiorstwa. W zamian oczekujemy jednak wkładu własnego w wysokości min. 400 tys. złotych (niepochodzących z kredytu), a także zaangażowania, otwartości na zmiany i nową wiedzę. Jak się z tym czujesz?
Zostań właścicielem supermarketu Intermarche!
Masz pytania lub wątpliwości dotyczące prowadzenia sklepu? A może jesteś już wstępnie zdecydowany? Wypełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu kilku dni roboczych.Prosimy, przemyśl te kwestie przed kontaktem: oferujemy sprawdzony biznes, niezależność, a przy tym możliwości rozwoju i praktyczne wsparcie przy tworzeniu nowego przedsiębiorstwa. W zamian oczekujemy jednak wkładu własnego w wysokości min. 400 tys. złotych (niepochodzących z kredytu), a także zaangażowania, otwartości na zmiany i nową wiedzę. Jak się z tym czujesz?